ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 5ης-11-2010 καταγράφηκε ένα ισχυρό ρεύμα καταδίκης της πολιτικής των δύο μεγάλων κομμάτων της πολιτικής του μνημονίου και του ΔΝΤ. Το ρεύμα αυτό εκφράστηκε κυρίως με την ενίσχυση των πιο μαχητικών τμημάτων της Αριστεράς και δευτερευόντως με το τεράστιο ποσοστό αποχής και το μικρότερο του άκυρο-λευκού. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση η επαναστατική αριστερά καταγράφηκε ως διακριτό πολιτικό ρεύμα εκλέγοντας μάλιστα περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους σε πολλές περιοχές της χώρας.
Συγκροτείται στην Ελλάδα του μνημονίου και του ΔΝΤ ένα ρεύμα αντίστασης και υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, το οποίο στηρίζει την ελπίδα των λαϊκών αγώνων ενάντια στην τρομοκρατία του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπαλλήλων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ). Η Αριστερά των αγώνων πρέπει να ανταποκριθεί στην εκλογική της άνοδο στηρίζοντας την ανυποχώρητη πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, το ΔΝΤ και την ΕΕ κατακτώντας στο δρόμο μια νέου τύπου ενότητα, δίνοντας προοπτική νίκης στους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.
Η έδρα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων νήσων δε θα είναι έδρα “ανάθεσης” αλλά βήμα αγώνα ενάντια στον Καλλικράτη και στις πολιτικές του μνημονίου από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, βήμα υπεράσπισης των τοπικών κινημάτων, βήμα αναγγελίας των ελπίδων για την Κοινωνική Απελευθέρωση.
Η τρίτη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Κερκυραίων αποτελεί για την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια μια αρνητική εξέλιξη. Μια σημαντική μερίδα μερίδα των Κερκυραίων πίστεψε ότι ένας αγωνιστής δήμαρχος θα ήταν ο καλύτερος συμπαραστάτης των αναγκών τους. Στη διάρκεια όμως της προεκλογικής περιόδου εξαπολύθηκε ενάντια στη Λαϊκή Συσπείρωση μια σφοδρή επίθεση εκ μέρους του τοπικού οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού κατεστημένου. Ο κομματικός μηχανισμός του ΚΚΕ αρκέστηκε σε μια αντιπαράθεση στο επίπεδο των ΜΜΕ, ενίοτε με διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και δεν αξιοποίησε σωστά το πολυποίκιλο κοινωνικό δυναμικό που είχε στη διάθεση του.
Ο αγώνας συνεχίζεται και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο οποίος πρέπει να αποτελέσει μια ακόμα σκληρότερη καταδίκη των αντεργατικών και αντιληπτικών πολιτικών. Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια καλεί σε μαζική πολιτική αποχή στις εκλογές της 14ης-11-2010. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες του Καλλικράτη πρέπει να εκλέγουν με όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή των εκλογέων στην ψηφοφορία. Καλούμε τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να μην υποκύψουν στον εκβιασμό του “μικρότερου κακού” και να ενωθούν σε ταξικούς αγώνες με την Αριστερά ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, στο ΔΝΤ και σε κάθε εκφραστή των συμφερόντων του κεφαλαίου με ή χωρίς μνημόνιο.

  • Δεν νομιμοποιούμε τις πολιτικές που καταδικάζουν τις ζωές και το μέλλον μας!
  • Μη αναγνώριση-στάση πληρωμών του τοκογλυφικού χρέους με πάλη του λαού!
  • Εξυπηρέτηση των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών και όχι των εργολαβικών συμφερόντων!
  • Ούτε “Θεοτόκης” ούτε “Δεληγιάννης”- ούτε Σπύρου ούτε Μπεριάτος- Ούτε Αυλωνίτης ούτε Τρεπεκλής!
  • Με ανυποχώρητους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες να κατακτήσουμε τον πλούτο που παράγουμε το νησί που μας ανήκει, τη ζωή που μας αξίζει!


Κέρκυρα 11/11/2010

Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια Συνέλευση Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου