Καταγγελία για περιφερειακό συμβούλιο στις 29/1

Κέρκυρα 31.1.2001

Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια καταγγέλλει ως παρελκυστική την τακτική του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου των Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση της 29ης -1-11. Λογικά, πολιτικά και ηθικά έπρεπε στη συζήτηση να προταχθούν τα θέματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και των φοιτητών, καθώς  και το ζήτημα της κατάργησης –συγχώνευσης σχολείων, εφόσον υπήρχαν ήδη από το πρωί στο χώρο και εκπρόσωποι σωματείων και συλλογικοτήτων. Το ζήτημα μάλιστα  των σχολείων συνδέεται άμεσα και με το πολύ επίκαιρο θέμα της μη μεταφοράς των μαθητών που είναι πλέον σίγουρο ότι θα δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα σε πολλές οικογένειες  και πολλά σχολεία. Αντ’ αυτού ακολουθήθηκε μια παρελκυστική τακτική με ατέρμονη διαδικασιολογία, με αποτέλεσμα ως προς το θέμα των σχολείων να μην υπάρχει πλέον ούτε τηλεοπτική κάλυψη. Τα δύο θέματα που είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, και για τα οποία θα έκανε εισήγηση, παραπέμφθηκαν στις καλένδες, διότι είχαν μπει τελευταία στην ημερήσια διάταξη. Κάναμε έκκληση να συζητηθεί τουλάχιστον το πρώτο, δηλαδή η ακύρωση της αδειοδότησης για την επαναλειτουργία των νταμαριών και για την κατασκευή του αιολικού πάρκου στον Παντοκράτορα, τα οποία αποφασίστηκαν «εν κρυπτώ» από τον προηγούμενο περιφερειάρχη λίγο πριν τη λήξη της θητείας του, αλλά εκώφευσαν. Το δεύτερο θέμα αφορούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες στα Ιόνια Νησιά.
Η εμπειρία της καταλυτικής και μαχητικής παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κερκυραίων στις 28-1-11 της ΕΛΜΕ και του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων δείχνει το δρόμο της νέας εποχής: οφείλουμε να μετατρέψουμε  τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια από «παιδικές χαρές» του συστήματος, σε πεδία αντιπαράθεσης με αυτά και ανάδειξης των εργατικών και λαϊκών αναγκών και προβλημάτων.

Καταγγέλλουμε, την στάση των μελών της παράταξης Ιόνιο Αρχιπέλαγος και μερικών μελών της παράταξης Σπύρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου, κατά τη συζήτηση για έκδοση ψηφίσματος στήριξης του περιφερειακού συμβούλου της Ζακύνθου, συνδικαλιστή εκπαιδευτικού και μέλους της λαϊκής συσπείρωσης,  ο οποίος διώκεται ,επειδή αγωνιζόταν για τη μη απόλυση δύο ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η παράταξη Ιόνιο Αρχιπέλαγος αρνήθηκε να ψηφίσει θετικά και το ίδιο έκαναν και μέλη της παράταξης Σπύρου.
Η συγκεκριμένη στάση είναι πρωτοφανής σε αυτοδιοικητικά συμβούλια. Στις σημερινές συνθήκες όμως ,που στόχος της τρόικας ,του ΔΝΤ ,της ΕΕ και του Μνημονίου με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης  είναι η πάταξη των αγώνων των εργαζομένων και η διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος, επιβάλλεται στα  αιρετά-πολιτικά σώματα να δίνουν ομόφωνη στήριξη σε όποιον διώκεται ποινικά για συνδικαλιστική δράση.
Η στάση των μελών των παραπάνω παρατάξεων υποδηλώνει ότι  είναι πρόθυμοι να ¨βοηθήσουν¨ ώστε να καταπνιγεί κάθε δικαίωμα εργατικής και λαϊκής αντίστασης. Σε λίγο θα δέχονται να ονομάζονται  οι πορείες διαμαρτυρίας «διατάραξη  οικιακής ειρήνης και δημοσίας τάξεως» .Το είδαμε και αυτό! Ο tempora, o mores  της αγαστής συνεργασίας  της σοσιαλδημοκρατίας , του νεοφιλελευθερισμού και του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου